»Takrat je industrija pri proizvodnji živil začela trde živalske maščobe nadomeščati s cenejšimi delno hidrogeniranimi rastlinskimi maščobami.«
»Samo mišice, nobene maščobe.«
»Čeprav je vsebnost maščob v govejem mletem mesu zakonsko določena, je z zdravstvenega vidika pomembna predvsem vsebnost nasičenih maščob, ki jih želimo v prehrani omejevati.«
»Pozornost naj potrošniki namenjajo povečevanju deleža sladkorja, manjšanju sadnega ali zelenjavnega deleža, uporabi umetnih sladil, menjavi bolj kakovostnih manj predelanih in pretežno nenasičenih maščob z manj kakovostnimi bolj predelanimi in pretežno nasičenimi maščobami (npr. palmova, kokosova maščoba).«
»Govoriš, ješ in dihaš z jezikom, zakaj se tam nabira maščoba?«
»Otroci pojedo preveč tega, česar ne potrebujejo – soli, sladkorja in maščobe.«
»Če pa bi naredili novo sladico, ki bi vsebovala rastlinske maščobe, bi jo laboratorijsko analizirali.«
»Delno je to zaradi njihove osiromašene prehranske vrednosti – pogosto imajo visoko vsebnost nasičenih maščob, soli in sladkorja.«
»Poleg določenega energijskega vnosa smo morali biti pozorni na vnos maščob, predvsem nasičenih maščobnih kislin, prehranskih vlaknin in soli.«
»To so tri kulture, ki zelo dobro prenašajo sušo, dajo kvaliteten pridelek, pomemben za prehrano, beljakovine, maščobe.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju